LUNCH

BROOD

Pastrami

Huisgemaakte pastrami met Gruyèrekaas, little gem, augurk en mayonaise met Dijonmosterd € 13,50

Pompoen*

Geroosterde pompoencrème, radijs, waterkers, gefrituurde pompoenpitten, crumble van macadamia € 11,50

Makreel

Salade van gerookte makreel, Granny Smith, gepekelde komkommer, mayonaise van mierikswortel en daikon cress € 13,50

Kalfsragout

Baba ganoush, krokante kippenhuid, sla, Romero kaas en munt € 16,00

Rundvleeskroketten van de Bourgondiër

Twee kroketten op landbrood met mosterd geserveerd met een komkommersalade € 11,50

Hollandse garnalenkroketten

Twee kroketten op landbrood met chilimayonaise geserveerd met een komkommersalade € 14,50

 

CROQUE

Madame

Ham, Emmentaler kaas, spiegelei, Mornaysaus en bieslook geserveerd met een groentesalade € 12,00

Monsieur

Ham, Emmentaler kaas, Mornaysaus en bieslook geserveerd met een groentesalade € 11,50

 

SOEP

Soep van de dag

Soep van de dag geserveerd met brood van Menno en boter € 10,50

 

SALADE

Caesar salade

Caesar salade met kippendij, Romaine sla, Parmezaanse kaas, croutons, ei en ansjovisdressing € 15,50 

Burrata salade*

Salade met burrata, romescodressing, gekonfijte tomaat, little gem, geroosterde cashewnoten € 16,50

 

EIEREN

Eggs Benedict zalm

Twee gepocheerde eieren met Hollandaisesaus, briochebrood, little gem en gerookte zalm € 16,50

Eggs Benedict avocado*

Twee gepocheerde eieren met Hollandaisesaus, briochebrood, little gem en avocado € 14,50

 

KLASSIEKERS

Sliptong a la Meunière

Twee of drie sliptongen met peterselie, citroen, Hollandaise saus en frites € 24,00 / € 29,00

Steak tartaar 1560

Met de handgesneden tartaar met umami-vinaigrette, crème van eidooier, aardappelkaantjes, peterselie, bieslook, sjalot en daikon cress geserveerd met frites € 21,50

Dubbeldoelkoe

Flat iron biefstuk van de dubbeldoelkoe met Bordelaisesaus, beenmergkaantjes, pommes Anna, aardappelmousseline, krokante aardappel, lamsoor, gekonfijte tomaat en huisgemaakte brioche € 31,50

 

CARTE BLANCHE

Laat je verrassen door ons keukenteam met een speciaalmenu. Kies voor twee of drie gangen€ 29,50 / € 37,50 (donderdag t/m zondag)

    A-PARTAGER

    Brioche

    Huisgemaakt briochebrood met boter en krokante kippenhuid € 5,50

    Brood van Menno

    Met boter en tijm-olijfolie € 6,00

    Oester van de dag (per stuk)  

    Met citroen en rodewijn-sjalotvinaigrette € 4,50

    Oesters van de dag (half dozijn)

    Met citroen en rodewijn-sjalotvinaigrette € 26,00

    Oesters in het seizoen (vier stuks)

    Vier verschillende bereidingen aan de hand van het seizoen € 22,50

    Plateau 1560 (vanaf 2 personen)

    Diverse share gerechtjes van de kaart € 37,50

    Brioche steak tartaar

    Twee stuks gebakken briochetoast met handgesneden tartaar, umami-vinaigrette, crème van eidooier, aardappelkaantjes, bieslook, sjalot en daikon cress € 13,50 Vegetarische variant: gepofte koolrabitartaar (twee stuks) € 10,50 *

    Kip en sardientjes

    Twee stuks gefrituurde sardientjes gevuld met kippenfarce en ajo blanco € 12,50

    Noordzeekrab taco (2 stuks)

    Taco van zuurdesem met Noordzeekrab salade en jalapeño gel € 13,00

    Runderwang

    Zes huisgemaakte bitterballen van runderwang met mosterd € 12,50

    Beignets

    Acht gefrituurde beignets van knolselderij met harissa € 8,50 *

    Charcuterie

    Drie verschillende lokale vleessoorten met bijpassend garnituur € 19,50 

      DINER

      OESTER

      Oester van de dag (per stuk)

      Met citroen en rodewijn-sjalotvinaigrette € 4,50

      Oesters van de dag (half dozijn)

      Met citroen en rodewijn-sjalotvinaigrette € 26,00

      Oesters in het seizoen (vier stuks)

      Vier verschillende bereidingen aan de hand van het seizoen € 22,50

       

      ENTREE

      Koolrabi *

      Gepofte koolrabitartaar met umami-vinaigrette, crème van eidooier, aardappelkaantjes, peterselie, bieslook, sjalot en daikon cress € 14,50

      Tomaat *

      Verschillende gekonfijte tomatensoorten met gefermenteerde tomatenbouillon, cremeux van miso, sesam tuilles, zoetzure radijs, gepekelde citroen en een mousse van geitenkaas en amandel € 13,00

      Harder

      Mousse van gerookte harderbuik en mierikswortel, tartaar van harder, heldere bouillon van harder met kombu, aardappelkaantjes, shiso, Granny Smith en komkommer € 14,00

      Gepocheerde Forel

      Gepocheerde rouleau van forel met lichtwarme beurre blanc van Oost-Indische kers en radijs, schuim van pompoen piccalilly, geroosterde pompoencrème en gefrituurde pompoenpitten € 14,50

      Steak tartaar 1560

      Met de handgesneden tartaar met umamivinaigrette, crème van eidooier, aardappelkaantjes, peterselie, bieslook, sjalot en daikon cress € 16,50

       

      PLATS PRINCIPAUX

      Linzen *

      Harira crème, savooie kool, Rieslingsaus, geroosterde spruitjes met vadouvan karamel, blatjang, gebrande prei en crostini € 25,50

      Tortellini *

      Huisgemaakte tortellini gevuld met ui, karwijzaad en IJsselsteinse Romerokaas, cantharellen, cepes saus, wilde spinazie en gefrituurde savooikool € 25,50

      Rog

      Rouleau van rog met Rieslingsaus, mosselen, geroosterde spruitjes met vadouvan-karamel, blatjang, crostini, gebrande prei en preicrème € 29,50

      Kalf en rivierkreeft

      Kalfswang en gebakken kalfszwezerik met bisque van rivierkreeft, krokant van kippenhuid, aubergine- kardemomschuim, baba ganoush en carré gesneden knolselderij en wortel € 28,50

      Dubbeldoelkoe

      Flat iron biefstuk van de dubbeldoelkoe met Bordelaisesaus, beenmergkaantjes, pommes Anna, aardappelmousseline, krokante aardappel, lamsoor, gekonfijte tomaat en huisgemaakte brioche € 31,50

       

      GARNITURE

      Briochebrood

      Huisgemaakt briochebrood met boter en kippenhuid € 5,50

      Brood van Menno

      Met boter en tijm-olijfolie € 6,00

      Franse frites

      Dikke Franse frieten met mayonaise € 5,50

      Beignets

      Gefrituurde beignets van knolselderij met harissa € 8,50

      Groentesalade

      Salade van seizoen groenten € 6,00

       

      CARTE BLANCHE

      Laat je verrassen door de creativiteit van ons keukenteam. Geniet van unieke gerechten buiten de kaart om € 75,00 p.p.

       

        DESSERT

        Pavlova Belle Hélène

        Pavlova van stoofpeer, gelei van kweepeer, verveine-kweepeermousse, suikerkrokant, compote stoofpeer, rooibos-vanille ijs en witte chocoladejus € 13,50 

        Mille-feuille

        Bladerdeegkrokant met karamel, crème patissière met IJsselsteinse honing, karnemelksaus, krokant duizendblad en duindoornsorbet € 12,50

        Scroppino

        Citroensorbet, cava en vodka € 8,50

        Kaas

        Vier verschillende kazen met garnituur € 16,50

         

        FRIANDISES

        Madeleine

        Vier madeleines waarvan twee met pistache ganache en ruby chocolade en twee naturel € 11,50

        Bonbons

        Bonbons gemaakt door Zucotto € 5,00 

        Koffie compleet

        Friandise plankje van drie verschillende friandises en koffie naar keuze € 12,50