LUNCH
BROOD
Pastrami
Huisgemaakte pastrami met Gruyèrekaas, little gem, augurk en mayonaise met Dijonmosterd € 13,50
Pompoen*
Geroosterde pompoencrème, radijs, waterkers, gefrituurde pompoenpitten, crumble van macadamia € 11,50
Makreel
Salade van gerookte makreel, Granny Smith, gepekelde komkommer, mayonaise van mierikswortel en daikon cress € 13,50
Kalfsragout
Baba ganoush, krokante kippenhuid, sla, Romero kaas en munt € 16,00
Rundvleeskroketten van de Bourgondiër
Twee kroketten op landbrood met mosterd geserveerd met een komkommersalade € 11,50
Hollandse garnalenkroketten
Twee kroketten op landbrood met chilimayonaise geserveerd met een komkommersalade € 14,50
CROQUE
Madame
Ham, Emmentaler kaas, spiegelei, Mornaysaus en bieslook geserveerd met een groentesalade € 12,00
Monsieur
Ham, Emmentaler kaas, Mornaysaus en bieslook geserveerd met een groentesalade € 11,50
SOEP
Soep van de dag
Soep van de dag geserveerd met brood van Menno en boter € 10,50
SALADE
Caesar salade
Caesar salade met kippendij, Romaine sla, Parmezaanse kaas, croutons, ei en ansjovisdressing € 15,50
Burrata salade*
Salade met burrata, romescodressing, gekonfijte tomaat, little gem, geroosterde cashewnoten € 16,50
EIEREN
Eggs Benedict zalm
Twee gepocheerde eieren met Hollandaisesaus, briochebrood, little gem en gerookte zalm € 16,50
Eggs Benedict avocado*
Twee gepocheerde eieren met Hollandaisesaus, briochebrood, little gem en avocado € 14,50
KLASSIEKERS
Sliptong a la Meunière
Twee of drie sliptongen met peterselie, citroen, Hollandaise saus en frites € 24,00 / € 29,00
Steak tartaar 1560
Met de handgesneden tartaar met umami-vinaigrette, crème van eidooier, aardappelkaantjes, peterselie, bieslook, sjalot en daikon cress geserveerd met frites € 21,50
Dubbeldoelkoe
Flat iron biefstuk van de dubbeldoelkoe met Bordelaisesaus, beenmergkaantjes, pommes Anna, aardappelmousseline, krokante aardappel, lamsoor, gekonfijte tomaat en huisgemaakte brioche € 31,50
CARTE BLANCHE
Laat je verrassen door ons keukenteam met een speciaalmenu. Kies voor twee of drie gangen€ 29,50 / € 37,50 (donderdag t/m zondag)
A-PARTAGER
Brioche
Huisgemaakt briochebrood met boter en krokante kippenhuid € 5,50
Brood van Menno
Met boter en tijm-olijfolie € 6,00
Oester van de dag (per stuk)
Met citroen en rodewijn-sjalotvinaigrette € 4,50
Oesters van de dag (half dozijn)
Met citroen en rodewijn-sjalotvinaigrette € 26,00
Oesters in het seizoen (vier stuks)
Vier verschillende bereidingen aan de hand van het seizoen € 22,50
Plateau 1560 (vanaf 2 personen)
Diverse share gerechtjes van de kaart € 37,50
Brioche steak tartaar
Twee stuks gebakken briochetoast met handgesneden tartaar, umami-vinaigrette, crème van eidooier, aardappelkaantjes, bieslook, sjalot en daikon cress € 13,50 Vegetarische variant: gepofte koolrabitartaar (twee stuks) € 10,50 *
Kip en sardientjes
Twee stuks gefrituurde sardientjes gevuld met kippenfarce en ajo blanco € 12,50
Noordzeekrab taco (2 stuks)
Taco van zuurdesem met Noordzeekrab salade en jalapeño gel € 13,00
Runderwang
Zes huisgemaakte bitterballen van runderwang met mosterd € 12,50
Beignets
Acht gefrituurde beignets van knolselderij met harissa € 8,50 *
Charcuterie
Drie verschillende lokale vleessoorten met bijpassend garnituur € 19,50
DINER
OESTER
Oester van de dag (per stuk)
Met citroen en rodewijn-sjalotvinaigrette € 4,50
Oesters van de dag (half dozijn)
Met citroen en rodewijn-sjalotvinaigrette € 26,00
Oesters in het seizoen (vier stuks)
Vier verschillende bereidingen aan de hand van het seizoen € 22,50
ENTREE
Koolrabi *
Gepofte koolrabitartaar met umami-vinaigrette, crème van eidooier, aardappelkaantjes, peterselie, bieslook, sjalot en daikon cress € 14,50
Tomaat *
Verschillende gekonfijte tomatensoorten met gefermenteerde tomatenbouillon, cremeux van miso, sesam tuilles, zoetzure radijs, gepekelde citroen en een mousse van geitenkaas en amandel € 13,00
Harder
Mousse van gerookte harderbuik en mierikswortel, tartaar van harder, heldere bouillon van harder met kombu, aardappelkaantjes, shiso, Granny Smith en komkommer € 14,00
Gepocheerde Forel
Gepocheerde rouleau van forel met lichtwarme beurre blanc van Oost-Indische kers en radijs, schuim van pompoen piccalilly, geroosterde pompoencrème en gefrituurde pompoenpitten € 14,50
Steak tartaar 1560
Met de handgesneden tartaar met umamivinaigrette, crème van eidooier, aardappelkaantjes, peterselie, bieslook, sjalot en daikon cress € 16,50
PLATS PRINCIPAUX
Linzen *
Harira crème, savooie kool, Rieslingsaus, geroosterde spruitjes met vadouvan karamel, blatjang, gebrande prei en crostini € 25,50
Tortellini *
Huisgemaakte tortellini gevuld met ui, karwijzaad en IJsselsteinse Romerokaas, cantharellen, cepes saus, wilde spinazie en gefrituurde savooikool € 25,50
Rog
Rouleau van rog met Rieslingsaus, mosselen, geroosterde spruitjes met vadouvan-karamel, blatjang, crostini, gebrande prei en preicrème € 29,50
Kalf en rivierkreeft
Kalfswang en gebakken kalfszwezerik met bisque van rivierkreeft, krokant van kippenhuid, aubergine- kardemomschuim, baba ganoush en carré gesneden knolselderij en wortel € 28,50
Dubbeldoelkoe
Flat iron biefstuk van de dubbeldoelkoe met Bordelaisesaus, beenmergkaantjes, pommes Anna, aardappelmousseline, krokante aardappel, lamsoor, gekonfijte tomaat en huisgemaakte brioche € 31,50
GARNITURE
Briochebrood
Huisgemaakt briochebrood met boter en kippenhuid € 5,50
Brood van Menno
Met boter en tijm-olijfolie € 6,00
Franse frites
Dikke Franse frieten met mayonaise € 5,50
Beignets
Gefrituurde beignets van knolselderij met harissa € 8,50
Groentesalade
Salade van seizoen groenten € 6,00
CARTE BLANCHE
Laat je verrassen door de creativiteit van ons keukenteam. Geniet van unieke gerechten buiten de kaart om € 75,00 p.p.
DESSERT
Pavlova Belle Hélène
Pavlova van stoofpeer, gelei van kweepeer, verveine-kweepeermousse, suikerkrokant, compote stoofpeer, rooibos-vanille ijs en witte chocoladejus € 13,50
Mille-feuille
Bladerdeegkrokant met karamel, crème patissière met IJsselsteinse honing, karnemelksaus, krokant duizendblad en duindoornsorbet € 12,50
Scroppino
Citroensorbet, cava en vodka € 8,50
Kaas
Vier verschillende kazen met garnituur € 16,50
FRIANDISES
Madeleine
Vier madeleines waarvan twee met pistache ganache en ruby chocolade en twee naturel € 11,50
Bonbons
Bonbons gemaakt door Zucotto € 5,00
Koffie compleet
Friandise plankje van drie verschillende friandises en koffie naar keuze € 12,50