Waarom je nog niet kan reserveren

tafel-20.jpg

Vorige week maakte de minister-president het routekaartje voor het versoepelen van de coronamaatregelen bekend. Het ziet er naar uit dat de horeca per 1 juni met maatregelen open mag, maar alleen als het verantwoord is. Deze week mogen eerst de kappers, schoonheidsspecialisten en mensen met andere contactberoepen aan het werk. Ook starten de basisscholen weer op. Dit alles kan gevolgen hebben voor het aantal coronabesmettingen en IC opnames. Laten we hopen dat het goed gaat!

Stel, we mogen open per 1 juni. Wat zijn de regels? Helaas weten we ook dat nog niet. Op dit moment heeft de Koninklijke Horeca Nederland in samenwerking met andere partijen, waaronder het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, een (advies)protocol gemaakt.

Voor de brasserie in het souterrain geldt onder voorbehoud:
- Er mogen niet meer dan 30 mensen aanwezig zijn (gasten en medewerkers).
- Er mag alleen op reservering gewerkt worden.
- Er is een triage aan de deur om gezondheidsrisico’s in te schatten.
- Aan tafel mogen maximaal 4 personen zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijke huishouding.
- Bediening mag binnen 1,5m van de gast komen.
- Tussen tafels moet 1,5m ruimte zitten of een spatraam.
Daarnaast zijn er nog aanvullende regels voor het terras en de werkplekken van onze medewerkers.

Het is een mooi protocol, maar slechts nog een advies. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) zal uiteindelijk beslissen wat de regels in de regio Utrecht zijn. Met smart wachten wij dus op een nieuwe noodverordening of een aanwijzingsbesluit van de VRU. Pas dan weten wij hoe wij de brasserie kunnen indelen, hoe wij de gasten kunnen placeren en hoe wij onze reserveringen kunnen aannemen. Het is geen onwil, maar we weten het gewoonweg nog niet.

We houden de reserveringslijnen dus nog even dicht, maar wij vinden het wel fantastisch dat wij zoveel aanvragen krijgen. Zodra wij meer weten, zullen wij de lijnen openen en tot die tijd serveren wij onze gerechten heel graag bij jou thuis. Bestel vandaag nog voor 17.00 uur de 1560 dinerbox of een ander lekker thuisgerecht, dan kun je dit weekend thuis uit eten.

Bedankt voor jouw geduld en support!

Liefs,
Team 1560

Meer nieuws

Meer nieuws